Bicomedica
e-mail: bicomedica@bicomedica.pl
tel: 669 233 888
Bicomedica
e-mail: bicomedica@bicomedica.pl
tel: 669 233 888
Woda KANGEN posiada 3 cechy różniące ją od każdej innej wody:
1. Mikroklastry - zwykła cząsteczka wody składa się z 15 – 20 molekuł i aby mogła zostać przyswojona organizm musi ją rozbić na mniejsze molekuły. Struktura wody w naszych tkankach jest inna niż struktura wody pitnej i składa się z 5-6 molekuł. Cząsteczka wody Kangen składa się właśnie z 5 – 6 molekuł . Mikrocząstki powodują większą penetrację i 6 razy zwiększają wchłanianie wody do organizmu. Pijemy gotową wodę strukturalną , której organizm już nie musi przetwarzać.
2. Zasadowość wody - tajemnica dobrego zdrowia i długowieczności tkwi w zdolności organizmu do neutralizacji oraz pozbywania się kwaśnych zanieczyszczeń. Wiemy, że kwasy są neutralizowane przez zasady. Organizm nie jest zdolny do wytwarzania zasad i może je uzyskać jedynie z pożywienia oraz płynów do picia.
Zasadowa woda Kangen ( pH 8.5 , 9.0 , 9.5 ) neutralizuje nadmiar substancji kwaśnych w naszym organizmie, rozpuszcza kwaśne zanieczyszczenia stałe i dzięki temu mogą one być usunięte przez nerki. Komórki naszego ciała uzyskują optymalne warunki do prawidłowego funkcjonowania.
3. Właściwości antyoksydacyjne - każdy rodzaj wody jaką pijemy jest źródłem wolnych rodników. Można to łatwo zmierzyć urządzeniem do pomiaru ORP (potencjał oksydo-redukcyjny). Płyn będący źródłem wolnych rodników będzie miał ORP( +) , zaś płyn o właściwościach antyoksydacyjnych posiada ORP (-). Woda źródlana może być antyoksydantem ale niestety już po kilkudziesięciu godzinach traci swoje właściwości.
Woda Kangen jest bardzo silnym antyoksydantem i bezpośrednio po przygotowaniu posiada ORP ok. 250 (-) , ale zdolność neutralizacji wolnych rodników zachowuje w pełni tylko przez kilkanaście godzin .
Po 12 - 14 tygodniach picia wody Kangen pH organizmu człowieka zmienia się z kwaśnego na zasadowe. W środowisku alkalicznym nie rozwijają się bakterie, wirusy, grzyby oraz komórki nowotworowe .
Najlepsze efekty zdrowotne uzyskujemy pijąc wodę Kangen bezpośrednio po przejściu przez jonizator. Przechowywana w odpowiednich warunkach ( ciemne butelki , lodówka ) jest w stanie zachować swoje właściwości przez ok. 48 godz , dlatego nigdy woda ta nie będzie masowo sprzedawana.
Jonizator SD 501 w Japonii jest urządzeniem medycznym i posiada Certyfikat Ministerstwa Zdrowia Japonii oraz wiele innych wyróżnień i certyfikatów potwierdzających wyjątkową skuteczność jego działania.
Doświadczenia ok. 6,500 lekarzy w krajach, gdzie jest używany jonizator wskazują, że po 14 -18 tygodniach regularnego picia wody Kangen o wartości pH 9,5 u większości osób następuje oczyszczenie jelita grubego.
Dr Shinya twórca kolonoskopii poleca wodę Kangen w celu oczyszczenia jelita grubego.